- 10 april 2020
- Door Wouter Verheecke
- | 5 min. leestijd
- | Bron: Foodprocess
PERSOONLIJKE HYGIENE EN TOEGANGSCONTROLE GAAN HAND IN HAND
Hygiënesluizen garanderen voedselveilige toegang tot productiehal
Om het risico op contaminaties de kop in te drukken, moeten alle medewerkers en bezoekers verplichte maatregelen treffen voor zij de productiehal betreden, zoals beschreven staat in de HACCP-analyse. Het wassen van de handen is een absoluut minimum; dikwijls hoort er ook nog een desinfectie van het schoeisel bij. De werkgever moet evenwel niet alleen investeren in de praktische voorzieningen voor persoonlijke hygiëne, die inrichtingen moeten ook effectief gebruikt worden. Daarom worden deze toestellen zo ontworpen dat het gebruik ervan - en dus ook de beoogde hygiënestandaard - gegarandeerd is. Ook bij grote bedrijven.
Dit is een plus artikel
Abonneer om dit artikel te lezen
Gratis beperkte toegang
Registreer en ontvang wekelijks toegang tot PLUS artikels
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u het online magazine. Het online magazine kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van het online magazine.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.
Reageer