- 01 december 2020
- Door Wouter Verheecke
- | Bron: Foodprocess
Belgische voedingsindustrie mikt op economisch herstel
Ondanks omzetverlies van 4 miljard euro

Uit een enquête die Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, in november bij haar leden uitvoerde, blijkt dat 3 op de 4 voedingsbedrijven vandaag getroffen zijn door de coronacrisis. Tijdens de tweede golf zien de voedingsbedrijven hun omzet met gemiddeld 9% dalen. Op jaarbasis betekent de lagere verkoop aan voornamelijk de horeca en de foodservice, in combinatie met verminderde export, een omzetverlies van bijna 4 miljard euro. Desondanks kan de voedingsindustrie volgens Fevia een motor zijn voor economisch herstel, mits ze daarvoor de broodnodige ondersteuning krijgt.
Dit is een plus artikel
Abonneer om dit artikel te lezen
Gratis beperkte toegang
Registreer en ontvang wekelijks toegang tot PLUS artikels
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u het online magazine. Het online magazine kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van het online magazine.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.
Reageer