Cursisten slagen voor opleiding gereedschapsmaker

Een samenwerking van Mikrocentrum en Teclab

Op 3 november 2016 begonnen 17 cursisten van 10 high tech bedrijven aan de opleiding Gereedschapmaker; een initiatief van Mikrocentrum en Teclab. Het doel: het opleiden van een nieuwe generatie stempel- en matrijzenmakers, om zo het tekort aan deze specialisten te verkleinen. Met in totaal 40 bijeenkomsten leerden de gereedschapsmakers in spe het afgelopen jaar alle aspecten van het stempel- en/of matrijzen maken. Onderwerpen als tekeninglezen, vorm- en plaatstoleranties, vonkerosie, kunststof- en matrijstechnologie, slijpen en meettechniek kwamen uitvoerig aan bod, zowel tijdens bedrijfsexcursies, lessen als in de opdrachten.
De cursisten, werkzaam bij Buja Metaal, Eurotechniek, Gebrema, Keytec, IGSGeboJagema, Matrex, MSG, VDL Gereedschapmakerij, VDL Kunststoffen en VDL Metaal, ontvingen op 9 november tijdens een bijeenkomst bij Teclab te Eindhoven hun certificaat Gereedschapmaker. 6 cursisten specialiseerden zich tijdens de opleiding ook nog in de spuitgiettechnologie. Zij ontvingen tijdens de uitreiking ook het landelijk en NRK-erkend diploma Spuitgieten 1.
“Voor we deze opleiding volgden leerden we alles intern; er was geen echte vakopleiding. Bij elk subonderdeel kregen we nu les van iemand uit de praktijk. We hebben de opleiding zeer positief ervaren”, aldus enkele cursisten.
De eerstvolgende startdatum van de cursus is september 2018.
Geïnteresseerden kunnen dit kenbaar maken via
opleidingen@mikrocentrum.nl

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.