Pedeo ontwikkelt samen met Reynaers Aluminium nieuw type schuifraam

Reynaers Aluminium ontwerpt samen met Pedeo Hogedrukgieterij nieuw schuifraam

Pedeo Hogedrukgieterij heeft samen met Reynaers Aluminium onderdelen van Hi-Finity, een nieuw type schuifraam, ontworpen. “Bij projecten die veel innovatie vragen, is het goed dat onze R&D-afdeling kan terugvallen op partners die willen meewerken aan het ontwerptraject”, zegt Stefan Vandervelden, verantwoordelijke voor research projects bij Reynaers Aluminium. “Pedeo bleek voor ons steeds een geschikte ontwikkelingspartner”, Hun persoonlijke aanpak maakt hen uniek.”
"Door de grote glasoppervlaktes bij het Hi-Finity schuifraam moet de wielwagen in staat zijn gewichten te dragen die zeker dubbel zo zwaar zijn als bij conventionele schuiframen. Door het omspuiten van stalen wielassen met zamak is Pedeo erin geslaagd een wielwagen te ontwikkelen waarbij de eigenschappen van verschillende materialen gecombineerd worden. Dankzij het gebruik van een wisselstuk in de matrijs produceert Pedeo voor ons wielwagens voor zowel dubbel als driedubbel glas, wat finaal de prijs per stuk gunstig beïnvloedt.”
De wielwagen van Reynaers aluminium is ontworpen in zamak. “Dat heeft het heel wat voordelen”, zegt Piet D’Haeyer, CEO van Pedeo. “Je kan complex dunwandig produceren met een hoge graad van nauwkeurigheid, het geleidt goed warmte en zorgt voor afscherming tegen elektromagnetische straling. Dit in combinatie met een lagere kost zorgt er voor dat zamak voor kleine en complexe onderdelen meestal een goedkopere oplossing is dan aluminium.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.