Dominique Demonté wordt nieuwe algemeen directeur Agoria Wallonië

Hij vervangt Thierry Castagne vanaf 2019

In januari 2019 wordt Dominique Demonté de algemeen directeur van Agoria Wallonië.
Hij volgt daarmee Thierry Castagne op, die gedelegeerd bestuurder wordt van het competentiecentrum Technifutur in Luik.
Demonté is doctor in de genetica aan de Universiteit van Namen. Hij is geen onbekende in Waalse economische, politieke, sociale en academische kringen. Als directeur van het Biopark ULB Charleroi en vicevoorzitter van de competitiviteitspool BioWin is hij een belangrijke speler in de economische ontwikkeling van de life sciences sector in Wallonië.
Vroeger was hij ook voorzitter van SPoW, de vereniging van wetenschapsparken in Wallonië, en lid van de raad van bestuur van zowel privé- als overheidsbedrijven.
"Dominique belichaamt de dynamiek binnen Agoria Wallonië om reflectie, visie en voorstel te koppelen aan engagement en actie, waarbij drie essentiële dimensies samenkomen: opleiding, innovatie en business development", vertelt Thierry Castagne.
Demonté gaatl in oktober 2018 bij Agoria Wallonië aan de slag en neemt in januari 2019 de functie van algemeen directeur op. Op dat moment zal hij de strategische krachtlijnen voor de toekomst uittekenen, in overleg met de lidbedrijven en onder leiding van Jean Martin, voorzitter van Agoria Wallonië.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.