Okuma presenteert ARMROID en STANDROID op Japanse beurs JIMTOF

Automatiserings- en slimme fabrieksoplossingen

Okuma heeft tijdens de Japanse beurs JIMTOF zijn nieuwe generatie robotsystemen ARMROID en STANDROID voor sterk geautomatiseerde productieprocessen geïntroduceerd.
De ARMROID biedt automatiseringsoplossingen voor een hogere productiviteit in kleine en middelgrote bedrijven biedt ARMROID automatiseringsoplossingen. Dat is mogelijk door de integratie van een knikrobot in de machine, waardoor instellingen en configuraties van toegevoegde robotsystemen overbodig worden. Met behulp van een geautomatiseerde robotcel kan de robotarm werkstukken laden en lossen, waardoor geautomatiseerde massaproductie mogelijk wordt.
De robot wordt bediend via de reguliere CNC-besturing van de bewerkingsmachine. Operators kunnen gebruik maken van de vele functies van de robot om het bewerkingsproces te verbeteren en te ondersteunen. De robot verbetert ook het bewerkingsproces zelf door het werkstuk te ondersteunen om kletsen te voorkomen.
Het STANDROID-systeem is een eenvoudig te installeren automatiseringsoplossing die aan bewerkingsmachines kan worden toegevoegd. De installatie is uiterst eenvoudig omdat de robot in een ruimtebesparende geautomatiseerde cel naast de machine wordt geplaatst. Door de robot aan te sluiten op de voeding en de netwerkkabel, is de installatie in één dag voltooid. Dankzij zijn compacte ontwerp neemt STANDROID veel minder ruimte in beslag dan conventionele robots. Met een benodigde vloeroppervlakte van ongeveer twee pallets kan de oplossing worden geïntegreerd in productielocaties met weinig vrije ruimte. Bestuurders hebben geen speciale training nodig voor het gebruik van STANDROID, omdat de bediening van het systeem vergelijkbaar is met de bediening van een werktuigmachine.
Beide systemen zullen in 2019 in Europa beschikbaar zijn.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.