Sandvik showt innovatieve draaiconcepten op interactief seminar

CoroTurn Prime en een nieuw concept voor kopsteken te zien op interactief seminar bij Gelderblom

Okuma-verdeler Gelderblom heeft samen met Sandvik Coromant een interactief seminar over de verspanende industrie georganiseerd. Met het seminar wilden Gelderblom en Sandvik Coromant de verspanende industrie op een hoog niveau inspireren op het gebied van productie-efficiëntie en -optimalisatie. Gelderblom-directeur Hans Volker legt uit dat de wensen van de markt verder gaan dan alleen een hoge betrouwbaarheid en inschakelduur van machines. “Met de Okuma draai- en freesmachines kunnen we weliswaar aan die wens voldoen, we spelen als machineleverancier ook een belangrijke rol als adviseur wanneer het gaat om productiviteitsverbetering. Samen met leveranciers en gebruikers geven we daar met dit interactieve seminar invulling aan. Dit jaar hebben we de focus gelegd op nieuwe draaiconcepten.”
Op het seminar toonde Sandvik enkele nieuwe oplossingen die efficiënter en productiever zijn dan conventioneel draaien. Zo demonstreerde toeleverancier 3DTechDraw met live demonstraties cyclustijden die 20% korter waren op hun Okuma LBL 3000.
De oplossingen die werden voorgesteld op het seminar waren onder meer de CoroTurn Prime-gereedschappen met een codegenerator en een nieuw concept voor kopsteken.
Het concept van Prime is ontwikkeld om zowel een hogere productiviteit als een betere spaanbeheersing en slijtagevermindering mogelijk te maken en is gebaseerd op verkleining van de insteekhoek en het benutten van een groter snijoppervlak van het gereedschap, waardoor in trekkende draaibewerkingen vanaf de klauwplaat met een hoger verspaand volume kan worden bewerkt.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.