EMO Hannover focust op Industrial Internet of Things

Digitalisering en netwerkvorming met nieuwe diensten voor gereedschapsfabrikanten

Volgens Frank Barthelmä, organisator van de Schmalkalden Tool Conference, staat of valt de digitalisering van metaalbewerking met intelligente gereedschappen. "Zelfs zelfoptimaliserende werktuigmachines kunnen alleen functioneren als ze zowel intern als extern effectief communiceren.” Daarom blijven de gereedschappen een cruciale rol spelen. Fabrikanten van precisiegereedschappen, klemtoestellen en meettechnologie moeten daarom veel aandacht besteden aan digitalisering en netwerken.
"Het netwerken maakt geïntegreerde diensten mogelijk”, zegt Barthelmä. “De komende vijf tot tien jaar zullen de banden tussen klanten en leveranciers nog nauwer worden. In de toekomst worden productgebruikers in een vroeger stadium opgenomen in de keten van gegevensoverdracht. Voorbereidende of ondersteunende diensten zoals predictief onderhoud zullen volgens hem een belangrijke rol gaan spelen als geïntegreerde elementen van de productie.
Ook op de conferentie Schmalkalder Werkzeugtagung stond de digitalisering centraal. Fabrikanten en gebruikers waren het er over eens dat de virtuele machinale bewerking in opmars is, maar ze waren zich ook bewust van de grenzen. “AI is een nuttig hulpmiddel, maar het moet altijd worden ingezet en bewaakt door waakzame operators. De industrie staat ook kritisch tegenover het nu schijnbaar alomtegenwoordige gebruik van simulatie. Hoewel het machinebedieners veel dure testen bespaart, neemt het de noodzaak van daadwerkelijke validatie niet geheel weg”, aldus Barthelmä.
Op de EMO in Hannover, van 16 tot en met 21 september, zullen, met het oog op de ontwikkelingen van de IioT, ook de laatste digitaliseringsontwikkelingen een grote aandacht krijgen. De agenda in Hannover beperkt zich niet alleen tot technische aspecten. Onderwerpen zoals juridische aspecten rond arbeidsveiligheid en gegevensbeveiliging zullen ook aan bod komen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.