Okuma’s dubbele kolombewerking populair in automobielsector

Op maat gemaakte oplossingen ‘Thermo-Friendly Concept’ en ‘Solution Hyper-Surface’

Binnen de automobielsector worden de dubbelkolombewerkingscentra van Okuma voornamelijk gebruikt voor de productie van matrijzen. Dit proces stelt verschillende uitdagingen. Het bereiken van de vereiste resultaten is moeilijk omdat het productieproces enkele dagen kan duren. De lange bewerkingstijd maakt het werkstuk kwetsbaar voor afwijkingen door temperatuurwisselingen en andere externe invloeden tijdens het productieproces.
Deze problemen worden opgelost door meerdere op maat gemaakte toepassingen en functies, zoals het Thermo-Friendly Concept. Dat helpt zowel de hoeveelheid opgewekte warmte te minimaliseren als thermische vervormingen te compenseren die niet vermeden kunnen worden.
De Premium Solution Hyper-Surface maakt uitstekende oppervlaktekwaliteit mogelijk door het automatisch corrigeren van bewerkingsgegevens, wat de algehele kwaliteit verbetert en de noodzaak van handafwerking elimineert.
De massief gietijzeren dubbele kolomconstructie van de machines zorgt voor een grote stijfheid en nauwe toleranties. Een schakelende taster maakt het mogelijk om complexe vormen in het midden van het proces op de machine te meten. "Fabrikanten in de automobielsector waarderen de hoge nauwkeurigheid van onze machines met dubbele kolommen van minder dan 20 µm, zelfs voor werkstukken tot 2.000 mm breed en 5.000 mm lang," zegt Pablo Liechti, Product Manager DCMC.
De dubbele kolommen van Okuma zijn uitgerust met een veelheid aan toepassingen waardoor ze zo productief mogelijk zijn. De intelligente technologie SERVONAVI optimaliseert de snij- en voedingssnelheden. "Zo kunnen we de productietijden tot 25 procent verkorten", aldus Liechti. Het Thermo-Friendly Concept verhoogt ook de productiviteit door de opwarmtijden te minimaliseren. Om aan de specifieke eisen van de fabrikanten te voldoen, kunnen de dubbelkolombewerkingscentra van Okuma op vele manieren worden geconfigureerd.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.