CS Metaalbewerking produceert met succes 3D-onderdelen voor Café-racer

SharpCAM-software biedt nieuwe mogelijkheden

CS Metaalbewerking uit Huissen, Nederland, kan sinds kort aan de hand van SharpCam 3D Pro-software 3D-onderdelen voor een Café-racer vervaardigen. Het gaat daarbij meestal om unieke parts voor het ombouwen van standaard motorfietsen tot een sportmodel. Zo werden er voor de 6 cilinder motor van een Honda CBX1000 3D-gefreesde frame onderdelen gemaakt voor de speciale voorwiel ophanging.
In deze branche heeft WiMoto uit Elst zich onderscheiden op basis van hun geavanceerde motor engineering, aansprekende industriële vormgeving en vakmanschap. CS Metaalbewerking kan de WiMoto freesopgaven vanuit het STEP model met SharpCAM programmeren, door o.a. de keuze uit 9 automatische 2D/3D voor- en nafrees strategieën. Daarbij is parallel, wervel- of trochoïdaal frezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren, vlakafwerking en meer mogelijk.
De software onderscheidt zich vooral door de herkenbare en praktische menu's, die aan CNC frezers worden aangeboden, zonder één enkele onnodige muisklik of omslachtigheid. Het bleek een goede oplossing om de service uit te breiden met 3D verspaningswerk op de bestaande 3-assige freesmachines, op voorwaarde ook dat de eigen CNC-frezers aan hun machines meer konden programmeren in kortere tijd.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.