Vooruitblik op EMO Hannover 2019

Beurs zet in op digitalisering, AM en gereedschappen

De tijd van het gebruik van slechts één materiaal in de lichtgewicht constructie is voorbij. Er is nu vraag naar intelligente, gemengde bouwmethoden - bijvoorbeeld op basis van lagen kunststof, aluminium of staal. Maar hoe kunnen hybride componenten, waarvan de eigenschappen met elke laag materiaal veranderen, bewerkt worden? De oplossingen van de gereedschapsindustrie voor deze vraag worden in september op de EMO Hannover 2019 getoond.
“Op de beurs ben ik benieuwd naar het de uitdaging van de gereedschapstechnologie wanneer gebruikers meerdere materialen in een onderdeel willen bewerken met slechts één gereedschap”, vertelt Frank Barthelmä, directeur van GFE, de Vereniging voor Productietechniek en Ontwikkeling Schmalkalden. Typische voorbeelden zijn composietmaterialen zoals aluminium in combinatie met titanium, vezelcomposieten inclusief metalen en meerlaagse systemen. Deze worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaart- en automobielindustrie en in toenemende mate ook in de machine- en installatiebouw.”
“Verder zullen ook digitalisering, de Industry 4.0 en de opkomst van 3D-printen en Additive Manufacturing een zeer grote rol spelen op de beurs.”
Barthelmä zelf is vooral geïnteresseerd in de praktijkervaringen van gebruikers uit verschillende delen van de procesketen. "Het zou goed zijn om te horen wat mensen - van de fabrikanten van hybride materialen tot en met de eindgebruikers - te zeggen hebben over alle aspecten van het proces.”
“Ik zou ook graag willen horen over de verschillende toepassingen van hybride materialen en componenten, inclusief hun impact op de energie- en kostenanalyse van het productieproces”, besluit hij.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.