Universiteit Gent organiseert postacademische opleiding Additive Manufacturing

11 maart tot en met 20 mei

Vanaf 11 maart 2019 organiseert Universiteit Gent, in samenwerking met KU Leuven KULAK een opleiding Additive Manufacturing (AM). AM is één van de belangrijkste hedendaagse technologische evoluties. Het omvat een reeks technieken, ook gekend als 3D-Printing, waarmee op een snelle en nauwkeurige manier 3D-objecten in uiteenlopende materialen kunnen worden vervaardigd. AM kent een stormachtige ontwikkeling van een prototyping tot een fundamenteel nieuwe vervaardigingstechniek, die ook toepasbaar is in productieomgevingen. Het is één van de schakels in het Industry 4.0 concept.
De opleiding moet inzicht geven in de stand van zaken van de AM technologiën voor polymeren en metalen. Verder zullen de verschillende technieken aangeleerd worden en waar en wanneer ze in het design -, ontwikkelings- en productieproces kunnen worden ingezet. Deelnemers zullen ook leren hoe ze complexe, geïntegreerde ontwerpen in één productiestap kunnen vervaardigen en duurzaam ontwerpen. Er zal ten slotte ook gewezen worden op de beperkingen van elke AM-techniek, net als op de mogelijkheden die de huidige technologie biedt.
De opleiding is onderverdeeld in twee modules: de eerste module gaat over principes en technieken voor AM, de tweede module focust op toepassingen.
Kostprijs
Module 1 (11 maart – 25 april): 1000 euro
Module 2 (29 april – 20 mei): 600 euro
Volledige opleiding: 1440 euro
De lessen van module 1 worden gegeven van 16u tot 20u30.
De lessen van module 2 vinden plaats van 16u tot 19u30.
Bijna alle lessen vinden plaats aan de Universiteit Gent.
Adres: Technologiepark 60, 9052 Zwijnaarde
Inschrijven kan op de website van de Universiteit Gent. Daar vindt u ook meer informatie.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.