Bijeenkomsten en webconferenties Umati

De universele taal voor werktuigmachines

Umati is de afkorting voor universal machine tool interface, oftewel de universele taal voor werktuigmachines. Het is volledig gebaseerd op het vrij configureerbare OPC UA-communicatieplatform. OPC UA reikt een raamwerk aan dat de communicatie tussen de machines reguleert. De precieze inhoud van de communicatie kan individueel worden geregeld door parameters te beschrijven in een OPC UA Companion Specification, een soort woordenboek. Umati streeft ernaar de speciale domeinkennis van de werktuigmachine-industrie om te zetten in semantiek en een informatiemodel. Doel van de umati-interface op basis van OPC UA is te garanderen dat gegevens van machines met verschillende besturingssystemen via een open, gestandaardiseerde verbinding worden gerouteerd.
De officiële ontwikkeling van een wereldwijde OPC UA Companion Specification (CS) vindt plaats onder de koepel van de OPC Foundation (OPCF). Precies daarom is een Joint Working Group (JWG) opgericht die openstaat voor alle leden van de OPCF. Ook als u geen lid bent, is uw bijdrage welkom. Gezien de complexiteit van het eerste ontwerpdocument, heeft de Umati Joint Working Group een reeks bijeenkomsten en webconferenties gepland.
22 februari 2019: officiële kick-off en inleidende bijeenkomst in Frankfurt (Duitsland). Tijdens deze meeting, die voornamelijk voor de leden is bedoeld, zullen de formele stappen worden besproken.
6 maart 2019: eerste webmeeting over de beginselen van de OPC UA en zijn tools. De deelname staat open voor alle belangstellenden.
27 maart 2019: tweede webmeeting over de beginselen van het umati informatiemodel dat door de Umati Core Working Group is ontwikkeld en als input voor de CS dient. Staat eveneens open voor alle belangstellenden.
29-30 april 2019: tweede meeting in Stuttgart, deelname te bepalen.
Vanaf 15 mei zijn er tweewekelijkse webmeetings om de technische aspecten te bespreken. Wenst u aan het initiatief mee te werken? Stuur dan een mail naar info@umati.info, met trefwoord 'JWG'.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.