Prima Power opent officieel nieuwe fabriek in Finland

Nieuwe werkplaats voor Finn-Power Oy

Prima Power heeft onlangs zijn nieuwe fabriekssite in het Finse Seinäjoki geopend. Het nieuwe gebouw zal de nieuwe werkplaats worden van Finn-Power Oy, het bedrijf van de Prima Industrie Group dat Prima Power revolverponsmachines, gecombineerde machines en systemen produceert. De fabriek heeft een oppervlakte van ongeveer 20.000 m² en kostte zo’n 20 miljoen euro.
De nieuwe locatie werd officieel ingehuldigd op 21 maart 2019 in aanwezigheid van onder meer de voorzitter van het Finse parlement, de burgemeester van Seinäjoki, de Italiaanse ambassadeur, de voorzitter van de Prima Industrie Board en de directeur van Finn-Power. De volgende dag vond een open huis plaats voor Finse Prima Power klanten.
Meer dan 250 gasten namen deel aan het tweedaagse evenement, woonden presentaties en toespraken bij en kregen een rondleiding in het nieuwe gebouw.
In de nieuwe fabriek werken 400 mensen, verdeeld onder arbeiders en bedienden. Finn-Power Oy is sterk gericht op innovatie. Daarom legt ook 20% van de medewerkers zich toe op R&D activiteiten.
De fabriek in Seinäjoki produceert alle Prima Power ponsen, ponsen/afscheren, ponsen/lasersnijden, automatiseringsapparatuur en systemen voor de wereldwijde markt. Jaarlijks worden ongeveer 450 machines en automatiseringsapparatuur geleverd vanuit de Finse fabriek. Het nieuwe pand omvat een productiefaciliteit (13.530 m2), kantoren (5.585 m2) en een showroom (1.550 m2).
In vergelijking met de vorige installaties is de productiecapaciteit in de nieuwe fabriek met 40% verhoogd. Prima Industrie Group besteedt bijzondere aandacht aan de energie-efficiëntie van haar vestigingen.
Het gedeelte van het gebouw waarin de kantoren zijn ondergebracht, is ontworpen om zoveel mogelijk natuurlijk licht toe te laten. In vergelijking met de vorige installaties is er een vermindering van 40% in verwarmingsenergie.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.