Vlaanderen zal jaarlijks 30 miljoen euro investeren in artificiële intelligentie

Gesteund door Agoria en Sirris

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen en Sirris, het kenniscentrum van de technologische sector, steunen het plan dat de Vlaamse regering heeft goedgekeurd rond artificiële intelligentie. Er komt een jaarlijkse investering van 30 miljoen euro gericht op onderzoek, implementatie, ethiek en opleiding.
Zowel het beleid, de kennisinstellingen als de bedrijven werden samengebracht om een gezamenlijke visie en strategie uit te tekenen rond artificiële intelligentie en cybersecurity. Agoria en Sirris werden samen met Voka als vertegenwoordiger van de industrie aangeduid en zaten mee aan het stuur om het programma uit te werken. Het programma toont aan dat innovatiemiddelen in de toekomst nog veel meer vraaggestuurd zouden moeten worden ingezet, m.a.w. gekoppeld aan de noden uit de bedrijfswereld.
Het eerste luik, strategisch basisonderzoek, zal het van uiterst belang zijn. Die is gericht op relevante thema’s voor de Vlaamse industrie. Een Vlaamse industriële adviesraad dat het basisonderzoek mee aanstuurt, is daarom noodzakelijk en voorzien. Het departement Economie Wetenschap en Innovatie (EWI) zal hierop toezien.
Agoria Vlaanderen en Sirris zijn tevreden dat het zwaartepunt van het impulsprogramma ligt op ‘implementatie door bedrijven’ dat bijzonder veel kansen biedt voor bedrijven.
Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio) neemt daarvoor de coördinerende rol op. Agoria Vlaanderen en Sirris hebben het volste vertrouwen in Vlaio dat als neutrale partij deze coördinatie best op zich kan nemen.
Voor de bedrijfswereld komt het er nu op aan dat de oproepen voor projecten zo snel mogelijk worden gelanceerd. Agoria Vlaanderen en Sirris hopen dat ook de volgende regering van de verdere uitrol van dit programma een prioriteit zal maken. Het is alvast een goede zaak dat de middelen terugkerend in de begroting van de Vlaamse regering werden opgenomen. Een pluspunt van het programma is dat er ook middelen geïnvesteerd worden in onderwijs en vorming rond het thema.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.