Hoe apps de maakindustrie veranderen

Tips voor een hogere efficiëntie en geconnecteerde werkvloer

Metaalverwerkende bedrijven moeten steeds efficiënter werken. Hierbij komt dan ook digitalisering kijken. Apps maken daar uiteraard een deel van uit. Door in een app een volledig proces te automatiseren, werk je sneller en efficiënter. Een bijkomend voordeel is dat alle data verzameld worden in een app, waardoor het bedrijf inzicht krijgt in alle aanvragen in de business. Dat vereenvoudigt analyses.
Service engineers hebben een speciale field service app nodig. Zo heeft men onmiddellijk inzicht in alle geplande reparaties, de nodige onderdelen en een volledig inzicht in de klanthistorie. Hierdoor worden reparaties sneller uitgevoerd en verbeter je de klantbeleving.
Verder is het als bedrijf belangrijk dat je kiest voor moderne communicatiemiddelen en veilige software. Bedrijfssoftware zoals Microsoft Teams zorgt ervoor dat werknemers snel informatie met elkaar kunnen delen op een veilige en gecontroleerde manier. Uurroosters zijn dan overzichtelijk, en medewerkers hebben vanuit één platform toegang tot allerlei bedrijfsapplicaties.
Apps met een chat-functionaliteit kunnen er tevens voor zorgen dat alle werknemers eenvoudiger in contact komen met een collega uit een andere shift. Zo verloopt de communicatie bij een verandering van shift vlot.
Tegenwoordig worden alle data verzameld. Het is voor een bedrijf van belang dat die data worden gebruikt. Er bestaan dan ook apps die alle data uit verschillende systemen samenbrengen. Deze data kunnen omgezet worden in interactieve dashboards en rapportages, zodat het management altijd inzicht heeft in betrouwbare én actuele data.
Er zijn zoveel verschillende merken en platformen, dat veel bedrijven vaak meerdere gebruiken. Als je echter één partij kiest die jou een platform aanbiedt waarin alle apps worden gebouwd en beheerd, krijg je controle over alle apps en data binnen de organisatie. Hierdoor zijn je data onmiddellijk beschikbaar voor de hele business.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.