Okuma presenteert nieuwigheden voor de matrijzenindustrie op EMO

Nieuw dubbelkolomsbewerkingscentrum wordt hoogtepunt

Okuma zal op EMO in Hannover (16-21 september 2019) nieuwe efficiënte oplossingen voor de matrijsindustrie presenteren. Een van de hoogtepunten is het nieuw ontwikkelde dubbelkolomsbewerkingscentrum MCR-S (Super) voor de precieze 5-zijdige bewerking van grote werkstukken. Okuma is de enige leverancier die uit één bron een groot aantal CNC-bewerkingsmachines, softwareoplossingen en intelligente besturingen zal presenteren. De MCR-S (Super) combineert verschillende state-of-the-art functies en produceert matrijzen van de hoogste kwaliteit.
De machine heeft een uitstekende maatnauwkeurigheid en een zeer hoge oppervlaktekwaliteit. De robuuste dubbele kolom lay-out van de machine zorgt voor stabiliteit en biedt trillingsdempende eigenschappen. De MCR-S is bovendien uitgerust met het Thermo-Friendly Concept. Een draaibare beeldsensor zorgt voor nauwkeurig meten op het snijvlak en zorgt ervoor dat alle productiestappen traceerbaar zijn. Hyper-Surface maakt handmatige nabewerking overbodig en verkort de tijd die nodig is voor de verwerking van de grondstof. De machine biedt zeer hoge spaanafvoersnelheden en bereikt uitstekende 710 cm/min bij het vlakfrezen.
Naast de dubbele kolom bewerkingscentra biedt Okuma een grote verscheidenheid aan werktuigmachines van grote waarde voor de matrijzensector. Ook het betaalbare 5-assige bewerkingscentrum GENOS M460V-5AX en het kleinste verticale bewerkingscentrum GENOS M660-V-E zal te zien zijn.
Een ander hoogtepunt is de MB-46VAE die is uitgerust met STANDROID, de nieuwste oplossing voor automatisering. STANDROID is een robotarm die in een cel is geïnstalleerd. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie en integratie in de productieomgeving. Hierdoor is automatisering toegankelijk voor kleine en middelgrote bedrijven omdat conventionele technologieën te duur en te complex zijn.
Bezoekers vinden op de stand (D26 in hal 27) ook Okuma's gerenommeerde high-tech multitasking machines van het MULTUS U en LASER EX gamma.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.