Umati krijgt demonstratie op EMO Hannover 2019

Al meer dan 50 bedrijven uit zeven landen ingeschreven

Umati, de universele interface voor bewerkingsmachines, zal op de EMO Hannover, van 16 tot 21 september, live gepresenteerd worden. "Zo’n 50 machinefabrikanten van over de hele wereld bundelen hun krachten om te laten zien hoe umati machinegegevens bruikbaar maakt", zegt Dr. Alexander Broos, umati projectmanager en hoofd onderzoek en technologie bij de VDW, de Duitse vereniging van machinefabrikanten.
"Umati is een grote stap voorwaarts in de implementatie van Industry 4.0 in de productie", legt Broos uit. "Het gebruik van een gestandaardiseerde interface geeft de gebruikers van bewerkingsmachines en hun klanten een geheel nieuwe dimensie van voordelen", vervolgt hij. Het koppelen van machines, systemen en software in een netwerk is een van de belangrijkste trends in de productie op dit moment. Klanten willen tegenwoordig dat ze zonder problemen nieuwe machines in hun eigen IT-ecosystemen kunnen integreren. Umati doet dit op basis van de internationale interoperabiliteitsnorm OPC UA. Al meer dan twee jaar werkt een team van verschillende machinefabrikanten aan de ontwikkeling van deze uniforme taal voor werktuigmachines. Samen met de fabrikanten van besturingen streefden zij ernaar om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.
Meer dan 50 bedrijven uit zeven landen hebben zich al geregistreerd voor de live demonstratie. Die wordt gerealiseerd in samenwerking met T-Systems, dat een datahub levert voor het aansluiten van machines en diensten. De deelnemers worden ondersteund door enkele van de belangrijkste besturingsleveranciers. Hun materiaal wordt aangesloten op een centraal dashboard. Daarnaast zullen 18 software- en data-evaluatiedienstverleners ook demonstreren hoe deze gegevens vervolgens kunnen worden gebruikt om toegevoegde waarde voor klanten te genereren. Meer info is te vinden bij de centrale umati-informatiestand op stand E24 in hal 9. Twee keer per dag, om 10u30 en 14u30, nodigt het umati projectteam bezoekers uit om de experts op de stand te ontmoeten.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.