EMO Hannover 2019 legt focus op slimme technologieën en innovaties

Duits minister van Digitale Infrastructuur opent 's werelds grootste metaalbeurs

EMO Hannover 2019 is officieel geopend: zes dagen lang wordt Hannover opnieuw een Mekka voor de internationale metaalindustrie. Andreas Scheuer, Duits Bondsminister van Verkeer en Digitale Infrastructuur mocht samen met o.a. EMO-Commissaris-generaal Carl Martin Welcker het startschot geven voor grootste metaalbeurs ter wereld. Meer dan 2.200 exposanten uit 48 landen zullen hun innovaties presenteren op deze editie, dat als thema ‘Smart technologies driving tomorrow's production’ heeft. "Digitalisering en netwerken zijn de laatste jaren onderwerp van veel discussie geweest, maar worden nu eindelijk in de productieprocessen geïmplementeerd. Veel exposanten tonen hiervoor een aanbod. Zo geeft Industrie 4.0 aanleiding tot veel discussie over ‘digitale tweelingen’. Die maken het mogelijk om geoptimaliseerde machines, componenten en processen op de computer te ontwerpen voordat er daadwerkelijk materialen in de productie worden gebruikt.", aldus Welcker tijdens de openingspersconferentie.
Welcker ziet ook grote uitdagingen en kansen in de opkomst van de elektrische auto’s: "Elektrificatie zal niet meteen plaatsvinden. Er zullen nog steeds veel voertuigen op fossiele brandstoffen rijden, met pure verbrandingsmotoren of hybride aandrijvingen. Nieuwe aandrijftechnologieën zullen ongetwijfeld leiden tot veranderingen in de afzonderlijke productieprocessen.”
Zonder het gebruik van slimme technologie zal het niet mogelijk zijn om de klimaatdoelstellingen voor 2030 te bereiken. Bij het afwegen van deze vooruitgang ligt de nadruk altijd op de industriële productie en dus op werktuigmachines. Er wordt gevraagd om een lager energie- en materiaalverbruik, een hogere procesefficiëntie in combinatie met een hogere productkwaliteit.
Bedrijven moeten nu vorm krijgen voor de komende jaren, door strategische heroriëntatie, modernisering van de productie, verhoging van de procesefficiëntie…
"De oplossingen zullen de komende dagen hier bij EMO Hannover te vinden zijn", besluit Welcker.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.