EMO Hannover 2019 bouwt verder op succes vorige editie

Meer bezoekers uit Azië en veel interesse voor umati

Van 16 tot 21 september kwamen zo'n 117.000 productiespecialisten uit 150 landen bijeen op 's werelds grootste vakbeurs voor de metaalverwerkende industrie. "Deze EMO Hannover 2019 bouwt voort op het succes van ons topjaar in 2017", aldus EMO-commissaris-generaal Carl Martin Welcker. "In de context van de matige economische verwachtingen van de afgelopen maanden moet de gematigde daling van het aantal aanwezigen als een succes worden beschouwd. Wij zijn bijzonder verheugd over de verdere stijging van het percentage buitenlandse deelnemers."
De stemming in de hallen was positief, met veel exposanten die aangenaam verrast waren door het hoge bezoekersverkeer op hun stand. "EMO Hannover heeft zich opnieuw als een rots in de branding bewezen en biedt duidelijkheid voor de verdere ontwikkeling van de productietechniek, ook in onzekere tijden", aldus Welcker.
Tot de handelsmerken behoorden een sterk internationaal karakter, een hoog kaliber van bezoekers en exposanten, en een verbazingwekkende rijkdom aan innovaties en nieuwe producten, benadrukte hij.
Bij de start van EMO Hannover was er enige ongerustheid over het nieuws dat veel klanten hun reisbudget aan het inkrimpen waren. Toch was het percentage bedrijfsleiders onder de beursbezoekers met 58 procent even hoog als twee jaar geleden. Ongeveer de helft daarvan kwam gewapend met kapitaalinvesteringsplannen en voor buitenlandse bezoekers was dit percentage met meer dan 62 procent nog hoger. Vooral de interesse uit Azië viel op: bijna één derde van de buitenlandse bezoekers kwamen uit die contreien.
Naast de grote belangstelling voor AI en machinaal leren werd de interesse van de bezoekers voor toekomstvisies weerspiegeld in de bijbehorende evenementen en forums, over o.a. AI, additieve processen, het industriële internet van de dingen (IIoT), 5G en umati. De grootste attractie was de umati showcase, die 110 machines van 70 internationale bedrijven en partners omvatte.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.