Internationale betrokkenheid bij de umati-presentatie van VDW op de EMO Hannover

Gemeenschap van bewerkingsmachines bereidt de weg voor industrie 4.0

70 hebben bedrijven uit tien landen 110 machines en 28 value-added services op de EMO Hannover 2019 via de umati-standaardinterface aangesloten. "Umati opent een nieuw hoofdstuk in de productie. De interface stelt machinefabrikanten in staat om een andere belofte van de industrie 4.0 na te komen: de eenvoudige, snelle en veilige uitwisseling van gegevens", verklaarde Dr. Heinz-Jürgen Prokop, voorzitter van de VDW.
Het creëren van een verbinding en het aanbieden van een uniforme taal voor machines, systemen en software zijn essentiële voorwaarden om de voordelen van de digitalisering in de productie te kunnen benutten. Het feit dat individuele bedrijven zich niet langer zorgen hoeven te maken over het correct functioneren van de netwerkinterconnectie is een enorme stap voorwaarts.
"Het kiezen van de OPC UA standaard als basis voor de ontwikkeling van de interface ondersteunt de internationale verspreiding. Het zorgt ervoor dat umati wereldwijd gratis kan worden gebruikt", legt Prokop uit. 90 bedrijven dragen bij aan het normalisatiewerk in de gezamenlijke werkgroep samen met de OPC Foundation.
De release van versie 1.0 is gepland voor het midden van volgend jaar. De showcase op EMO Hannover 2019 toont aan dat de interface al operationeel is. Elke machine heeft een OPC UA-server die de gegevens naar een speciaal voor de beurs ingerichte datahub stuurt. Daar kunnen de software-diensten met toegevoegde waarde via OPC UA-cliënten toegang krijgen tot de gegevens en laten zien welke toegevoegde waarde uit de resulterende gegevens kan worden gegenereerd. Hoe de gegevens bij elkaar komen, werd ervaren via een live dashboard op de centrale informatiestand van de umati.
"Hiervoor hebben we betrouwbare partners nodig die de benodigde componenten kunnen leveren. Dit zullen we bereiken door samenwerking met de besturingsfabrikanten en in de toekomst ongetwijfeld ook met uitgebreide onderdelen van de supply chain", zegt VDW-voorzitter Prokop.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.