LVD focust op geautomatiseerd kanten en lasersnijden aan hoge snelheid

Verdere ontwikkeling Industrie 4.0 te zien op Blechexpo

Op Blechexpo, van vijf tot en met acht november, maken bezoekers kennis met LVD-producten die plaatbewerkingsbedrijven echt vooruithelpen volgens Industrie 4.0. Dyna-Cell, de gerobotiseerde buigcel, ToolCell, de kantbank met automatische gereedschapswisselaar, de ultrasnelle Electra fiberlaser 10 kW en de CADMAN® software zijn in hal 1 bij stand 1713 te bezichtigen.
Dyna-Cell verenigt de snelle elektrisch aangedreven kantbank Dyna-Press Pro met een Kuka robot. Dyna-Press Pro is nu ook beschikbaar met LVD’s exclusieve adaptieve hoekmeetsysteem Easy-Form® Laser (EFL) voor een gegarandeerde nauwkeurigheid.
De robot is uitgerust met LVD’s universele grijper waarvoor het patent in onderzoek is. Hij kan aan drie kanten buigen zonder te herpakken. Omdat één grijper geschikt is voor alle toepassingen verloopt productie snel en ononderbroken.
De compacte Dyna-Cell automatiseert het kanten van kleine tot middelgrote stukken in verschillende seriegroottes en snelheden tot 25 mm per seconde. Een intelligente wizard zorgt voor snelle en eenvoudige programmering van de cel. Volgens de 10-10-regel, heeft Dyna-Cell 10 minuten nodig voor aanmaak van het kant- en robotprogramma en 10 minuten voor de instelling en aanmaak van het eerste stuk.
Dyna-Cell kan zowel met robot als met operator werken worden voor een grotere flexibiliteit, ToolCell, de afkantpers met automatische gereedschapswisselaar, maximaliseert de productiviteit door zijn geïntegreerd gereedschapsmagazijn. LVD’s gepatenteerde hoekmeetsysteem Easy-Form® Laser voorziet hoekcontrole in realtime en garandeert hierdoor nauwkeurige plooiresultaten van het eerste tot het laatste stuk.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.