De digitale manier om inwendig draaien efficiënter te maken

Sandvik Coromant ontwikkelt nieuwe verbonden oplossing

Sommige fabrikanten van grote en dure componenten, zoals die worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaart of olie- en gassector, moesten op een gegeven moment hun processen voor inwendig draaien vertragen om hun componenten te beschermen waar aan gewerkt wordt. De reden is natuurlijk dat een fout extreem kostbaar kan zijn. Echter, een manier om fouten te voorkomen terwijl bewerkingstijden worden versneld is het uitvoeren van regelmatige controles over hetgeen plaatsvindt binnen een gesloten bewerkingsmachine. Weten wat zich afspeelt binnenin een component bij het uitvoeren van inwendig draaien kan significante rendementsverbeteringen opleveren en afkeur tot een minimum beperken, vooral bij het bewerken van slanke componenten.
In nauwe samenwerking met klanten uit de hele wereld, heeft Sandvik Coromant een "geconnecteerde" (verbonden) oplossing ontwikkeld, waarmee fabrikanten de bewerking van hoogwaardige componenten kunnen versnellen, vol vertrouwen dat al het gene dat ongunstig is (dat wil zeggen alles dat buiten de strikt ingestelde parameters valt) kan worden geïdentificeerd. Hoewel de Silent ToolsTM technologie van Sandvik Coromant al circa 50 jaar oud is, komt de enorme sprong voorwaarts van een nieuwe ontwikkeling waarbij sensoren in de draaiadapters worden ingebed. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om te doorgronden wat er zich diep in een component gedurende de bewerking afspeelt achter de gesloten deuren van een bewerkingsmachine. Deze belangrijke technologische vooruitgang maakt het nu mogelijk om nauwkeurige informatie te extraheren uit het bewerkingsproces en – in realtime terwijl het verspanen plaatsvindt – precies te delen met een operator wat er zich afspeelt, middels gemakkelijk te begrijpen en intuïtieve grafische displays.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.