FANUC Benelux begint aan constructie nieuw gebouw

Meer ruimte om verder te groeien

FANUC Benelux heeft op woensdag 11 december het officiële startsein gegeven voor de bouw van zijn nieuwe bedrijfspand in Mechelen. In achttien maanden tijd zal er op de site aan de Oude Baan, ongeveer 500 m van de huidige locatie, een gebouw met een oppervlakte van 5.117 m² staan. Dat moet vooral ruimte geven om verder te groeien en klanten technisch nog beter te ondersteunen.
Managing director van FANUC Benelux Paul Ribus: “Fabrieksautomatisering en robotisering zijn meer dan ooit de sleutel om competitief te blijven in de maakindustrie en productie lokaal te verankeren. Dat we klanten hier in kunnen bijstaan maakt dat we op vijf jaar tijd verdubbeld zijn in omzet en qua medewerkers. Ons huidige pand zit daarmee aan zijn limieten. Het nieuwe zal ons de vleugels geven om verder te groeien.”
“Het Experience Center zal het hart van het gebouw worden”, geeft Shinichi Tanzawa, CEO en president van FANUC Europe aan. “Het is daar dat we de klant technisch zullen kunnen ondersteunen en tonen welke toegevoegde waarde FANUC voor hem kan realiseren. Robots kunnen misschien wel zelfstandig bewegen, maar het is pas in de toepassing dat hun meerwaarde echt concreet wordt. Dat ze klanten kosten kunnen besparen, een kwaliteitsinjectie kunnen opleveren … zal duidelijk worden in het Experience Center. Dat is nu allemaal in gang gezet met het leggen van de eerste steen.”
Voor Ribus kan de opening niet vroeg genoeg komen. “We zitten middenin de vierde industriële revolutie. De schaarste aan technische profielen en de technologische ontwikkelingen maken robots relevanter dan ooit. Door de integratie van sensors, visietechnieken, artificiële intelligentie en meer rekenkracht, zullen robots meer en meer capaciteit en functionaliteit krijgen. Die evolutie wordt in steeds meer domeinen en industrieën actief. We hebben er dan ook vertrouwen in dat er een mooie toekomst is weggelegd voor de maakindustrie in de Benelux. En met ons nieuw gebouw zijn we perfect voorbereid op de toekomst.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.