WAT DE COLLEGA'S DENKEN OVER INDUSTRIE 4.0

Flanders Make en PwC houden rondvraag bij dertig leidinggevende bedrijven

Het is in Vlaanderen de eerste keer sinds het opduiken van de term in 2011 dat aan onze (grote) bedrijven zelf werd gevraagd wat ze precies denken over Industrie 4.0. De enquête op initiatief van Flanders Make en PwC polste in diepte naar de manier waarop de vaandeldragers van de Vlaamse industrie nu al met de technologie omgaan, welke richting ze er in de toekomst mee uit willen, wat ze van de digitalisering verwachten en waar de grootste uitdagingen liggen. Leren van collega's is altijd interessant, maar zeker als je er zelf nog niet helemaal uit bent hoe je bedrijf op deze revolutie moet reageren, is dit het moment om de oren te spitsen.

In het lijstje van belangrijke ontwikkelingen wereldwijd heeft Industrie 4.0 al jaren een vaste plaats. Maar ondanks alle heisa en de vele luchtballonnen die daarover al zijn opgelaten, wist tot voor kort niemand precies hoe de Vlaamse industrie als geheel tegenover deze (r)evolutie stond. Alleen al daarom verdient het initiatief om een rondvraag te organiseren veel waardering. Wat deze enquête extra boeiend maakt, is dat ze zowel heeft gepeild naar de zakelijke kant van Industrie 4.0 als naar de technologische. Aan de enquête hebben dertig bedrijven deelgenomen, goed voor een totale omzet van 16,4 miljard euro en een samengeteld werknemersaantal van ruim 33.000 mensen.

Dit is een plus artikel. Abonneer om dit artikel verder te lezen.

Dit is een plus artikel

Abonneer om dit artikel te lezen

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.