Griekspoor Thermal Coatings ontwikkelt alternatief voor chroom-6

Vraag neemt toe door strengere regelgeving Europese Unie

De markt is druk op zoek naar alternatieven voor chroom-6-houdende producten. De R&D-afdeling van het Nederlandse bedrijf Griekspoor Thermal Coatings ontwikkelde het alternatief TOPCOAT®107. Deze coating is chroom-6-vrij en technisch en economisch aantrekkelijk.
TOPCOAT® 107 is een slimme optie voor het vervangen van coatings die chroom-6 vrijgeven tijdens het productieproces. Het nieuwe product heeft een hogere corrosievastheid en slijtvastheid dan traditionele coatings en kent een vergelijkbare kostprijs. Door de specifieke samenstelling van de legeringselementen is het materiaal van deze coating chroom-6-vrij. Vanwege de lage productietemperatuur kan ook tijdens het productieproces geen chroom-6 ontstaan en vrijkomen. Dit betekent dat TOPCOAT®107 een echt chroom-6-vrij alternatief is voor nikkelchroom en andere coatings die potentieel chroom-6-uitstoot kunnen veroorzaken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.