Trumpf zet in op autonome fabrieken op EuroBlech 2018

Kunstmatige intelligentie is volgende stap van Industry 4.0

Trumpf zal op Euroblech 2018 in Hannover verschillende oplossingen voor autonome fabrieken voorstellen. Het bedrijf zal een reeks digitaal verbonden toepassingen voor plaatbewerking presenteren, die de productieprocessen eenvoudiger en efficiënter moeten maken.
Trumpf heeft al de basis gelegd voor de autonome fabriek door talrijke hulpsystemen in haar machines op te nemen. Een voorbeeld dat het snijproces betrouwbaarder maakt is Smart Collision Prevention. De programmering van deze functie houdt al rekening met kantelende onderdelen en ontwikkelt vervolgens een verwerkingsstrategie in de berekeningen om botsingen met de snijkop te voorkomen.
Het volautomatische TruLaser Center 7030 lasersysteem tilt het hele concept van autonome machines naar een hoger plan. Van het programmeren tot het sorteren van onderdelen, alles is volledig geautomatiseerd. "We zijn al begonnen met intelligente gegevensanalyse om de processen van deze machine te verbeteren. Door klantenfeedback in de vorm van gegevens te integreren, willen we het hele systeem gestaag perfectioneren. Kunstmatige intelligentie is de volgende stap in Industry 4.0", vertelt Thomas Schneider, die bij Trumpf de ontwikkeling van bewerkingsmachines leidt. Een goed voorbeeld is de losinstallatie van de machine. De pennen die de plaat uit het schrootskelet tillen, zijn ontworpen voor een efficiënte en betrouwbare productverwijdering met behulp van zuignappen. Als de pennen de eerste keer niet goed werken, start de machine zelf een nieuwe productverwijderingscyclus, zonder dat er een ingreep nodig is. Vervolgens herhaalt de machine deze cyclus zo vaak als nodig is totdat de machine werkt. De machine verwerkt en assimileert elk van deze herhalingspogingen en leert ervan.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.