Okuma sluit zich aan bij het AMRC

In de voorhoede van het ruimtevaartonderzoek

Okuma is sinds april 2019 voor de komende vijf jaar lid van het AMRC (Advanced Manufacturing Research Centre) aan de Universiteit van Sheffield. Het AMRC is een netwerk van toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentra over de hele wereld. Het is gespecialiseerd in het verkennen van geavanceerde verspaning, productie en materialen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie.
Als lid van het AMRC biedt Okuma kennis en ondersteuning voor het laatste onderzoek in de vorm van een MU-8000V-L met alle opties. De CNC-bewerkingsmachine combineert draai- en 5-assige multitasking-bewerking, waardoor het de oplossing is voor complexe luchtvaartcomponenten. In samenwerking met hun Britse distributeur NCMT, een tier 2 lid van de AMRC, zal Okuma het onderzoek ook begeleiden met voortdurende ondersteuning en gratis service.
Na het gebruik van een MULTUS U3000 in het verleden, koos de AMRC opnieuw voor de betrouwbare, veelzijdige precisieoplossingen van Okuma. Op het gebied van de materiaalwetenschap zal Okuma deelnemen door het ontwikkelen van verspaningstoepassingen voor nieuwe materiaalsoorten die de standaard zullen worden binnen de industrie. Ander onderzoek richt zich op nieuwe componenten voor efficiëntere aandrijvingen zoals toekomstige oplossingen voor conventionele aandrijvingen in gebieden zoals elektro-, hybride of tandwielaangedreven systemen.
Voor Okuma zullen ook geavanceerde productieprocessen, zoals skiving voor nieuwe materialen en andere geavanceerde tandwielproductietechnologieën, onderwerp van onderzoek zijn. Het algemene doel van deze onderzoeksprojecten is om de efficiëntie van vliegtuigaandrijvingen te verhogen en tegelijkertijd het lawaai en de CO2-uitstoot te verminderen. De samenwerking biedt voordelen voor alle samenwerkingspartners. Zo krijgt Okuma toegang tot alle onderzoeksgegevens en intellectuele eigendomsrechten.
Daarnaast brengt de samenwerking onderzoekers, lucht- en ruimtevaartfabrikanten en machinebouwers in een vroeg stadium dichter bij elkaar.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.