LVD neemt Italiaanse automatiseringsbedrijf Compac over

Uitbreiding automatiseringsaanbod voor LVD

LVD heeft aangekondigd dat het het Italiaanse bedrijf Compac heeft overgenomen. LVD werkte als sinds 2016 samen met de leverancier van industriële automatiseringsoplossingen uit Urbino voor de productie van automatische magazijnsystemen voor LVD lasersnij-installaties in Italië. Met de overname breidt LVD zijn automatiseringsaanbod voor vlakke plaat- en buislasersnijmachines uit in een tijd waarin er steeds meer vraag is naar geautomatiseerde productie.
Compac is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de productie en integratie van hightech automatische magazijnsystemen, invoer- en uitgiftesystemen, laad- en losapparatuur en automatiseringssystemen aangepast aan bepaalde sectoren. De activiteiten en automatiseringsproducten zijn geleidelijk aan gegroeid. Hun oplossingen zijn divers, o.a. handlingsystemen voor de magazine- en kartonindustrie en transportbanden voor metaalreinigingsmachines.
LVD zal de Compac-systemen die geschikt zijn voor de metaalproductie onder de naam LVD toevoegen aan het wereldwijde automatiseringsaanbod van zijn ponsmachines, fiberlaser- en buislasersnijmachines. Het merk Compac blijft behouden voor automatiseringsoplossingen geschikt voor andere sectoren. Alle Compac producten worden verder in de 7000 m² grote productiesite in Italië vervaardigd.
"Compac heeft al heel wat geavanceerde automatiseringsoplossingen geleverd en bewezen over zin voor innovatie en een sterke engineeringmentaliteit te beschikken”, legt Carl Dewulf, LVD President en Managing Director uit. "Via deze overname willen we een sterke toekomst voor onze automatiseringslijn veiligstellen en onze klanten de meest geavanceerde en betrouwbare automatiseringstechnologie bieden die gelijke tred houdt met de vooruitgang in het fiberlasersnijden. Met Compac halen we extra automatiseringskennis en systeemervaring binnen”, besluit hij.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.