Coherent ontwikkelt Dental Cockpit-software

Verbetert de mogelijkheden van metaal 3D-printen voor de tandheelkundige industrie

Coherent Creator, het platform voor het vervaardigen van metalen 3D-printen/additieven, is sinds de introductie in 2016 met succes ontvangen door de industrie, en wordt steeds meer gebruikt in industriële sectoren. De tandheelkundige industrie blijkt echter ook geschikt voor de Additive Manufacturing en vooral de Creator. Dat is een ideale productieoplossing voor tandheelkundige laboratoriumtoepassingen dankzij de prijs/prestatieverhouding met de mogelijkheid om veel kleine, nauwkeurige patiëntspecifieke onderdelen in één enkele constructie te produceren.
Coherent biedt klanten van tandheelkundige laboratoria nog meer productiviteitswinst via van speciale software, namelijk de Dental Cockpit. Dit is een speciaal softwareplatform voor gebruikers van de Creator 3D-metaalprinters voor tandheelkundige toepassingen. Het resultaat is een vereenvoudigde procesworkflow en een aanzienlijke tijdsbesparing. Binnen de Dental Cockpit-omgeving kunnen meerdere klantbestanden automatisch worden geopend en voorbewerkt op het printplatform en met twee klikken klaar zijn voor 3D-printing.
Deze vereenvoudigde workflow, die tijd en arbeidsintensieve handelingen van de technicus/machinist overbodig maakt, is gebaseerd op zeer complexe automatiseringsalgoritmen die door Coherent zijn ontwikkeld.
"We hebben deze speciaal voor de tandheelkundige industrie ontworpen om de complexiteit in de digitale workflow te verminderen, waar tijd geld is. De Dental Cockpit is volgens mij de eerste metalen 3D-afdrukoplossing met twee klikken op de markt en ik ben erg trots op deze prestatie van ons geweldige team", verklaart Ludovico Camarda, General Manager Coherent.
"Automatisering voor onze tandheelkundige klanten was de belangrijkste drijfveer achter de ontwikkeling van de Dental Cockpit-software. Processen zoals het nesten en genereren van de onderdelen zijn tijdrovend. We hebben deze processen geautomatiseerd zodat het onze klanten veel tijd en geld bespaart"; besluit Camarda.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.