M-DESIGN PRODUCTION VOORTAAN AANGEVUURD DOOR LVD TOOLCELL

West-Vlaamse firma investeert in geautomatiseerde afkantpers

Om competitief te zijn, is het noodzakelijk om te blijven innoveren, een boodschap die men bij M-Design Production vast en zeker heeft gevat. Om flexibeler te kunnen omgaan met fast orders in kleine batches met hoge complexiteit, diende de aankoop van een nieuwe afkantpers zich aan. De keuze viel uiteindelijk op de variant met een geautomatiseerde gereedschapswisselaar, meer bepaald de LVD ToolCell 220/40. “Sinds de implementatie kan de programmatie volledig offline gebeuren, wat het risico op fouten tot nul heeft herleid, en de doorlooptijd heeft verkort", klinkt het tevreden.

BEDRIJFSPROFIEL(EN)

M-Design Production

M-Design Production werd een hele tijd terug opgericht als PMC Production, een bedrijfje uit Jabbeke gespecialiseerd in machinebouw. Zaakvoerder Jan Pauwels kwam er, na studies Elektromechanica, Automatisatie en Robotica in Leuven, terecht door diens echtgenote, en leerde er al snel de wereld van metaalbewerking en machinebouw kennen. Door plaatsgebrek verhuisde de productie al snel naar een groter pand in Zedelgem in 1992, maar in 2008 noopte de crisis Pauwels tot een verhuis richting Maldegem. Ineens kon het productieapparaat zo ook worden gedeeld met een van de toenmalige klanten. Tot zover het eerste luik ...

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.