naar top
Menu
Logo Print

FARO levert QuantumS ScanArm bij Brodie International

Bespaart tijd en vermindert afval
magazine

Brodie International maakt producten met componenten met complexe vormen die een grote uitdaging vormen bij inspectiemetingen met de traditionele gereedschappen van de sector zoals hoogtemeters, schuifmaten en meetklokindicatoren en een vaste coördinatenmeetmachine (CMM). Daarom werd er beslist om een FARO QuantumS ScanArm aan te schaffen.
De introductie van nieuwe oplossingen door Brodie zorgde voor een toename in omvang, waardoor ook de uitdagingen voor de inspectie toenamen. Het team van Brodie was overtuigd van de FARO QuantumS ScanArm vanwege de snelheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit.
“We gebruikten een vaste CMM,” vertelt Tommy Rogers van Brodie International. “Ons oudere model CMM is geschikt voor het meten van zaken als lineaire afmetingen, gatenpatronen,versmallingen, cirkels en geometrie. Voor het meten van een compound curve zoals een spiraalvorm, is deze minder bruikbaar.”
“Vroeger werd er niet geverifieerd of de spiraalvormige rotors machinaal op de goede manier werden bewerkt totdat we de meter daadwerkelijk controleerden,” legt Rogers uit. “We meten de prestatie van onze meters gebaseerd op de indicatie van wat door de meter gaat, versus het volume dat de rijskast meet. Het volume dat de rijskast meet, bevestigt dat de meter goed meet.”
Met uitstekende ergonomie en dubbele hot-swappable accu‘s werd de QuantumS de eerste arm die voldeed aan de strenge specificaties van de internationale ISO 10360-12 standaard wat betreft de acceptatie en herverificatietests voor coördinatenmeetsystemen. Met de ingebouwde harde probe en de FARO Blu®Laser Line Probe kan het systeem afwisselend digitaliseren zonder één van beide componenten te verwijderen.
Gebruikers kunnen eenvoudige kenmerken digitaliseren met de harde probe van de arm en over uiteenlopende oppervlaktematerialen scannen, ongeacht contrast, reflectievermogen of complexiteit van het onderdeel en zonder dat speciale coatings of targets nodig zijn. De beslissing van het bedrijf werd meteen beloond.

FARO

FARO

HIGH TECH CAMPUS 68
5656 AG EINDHOVEN
+31407981010
+31407981099
www.faro.com
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

FARO ontwikkelt mobiele CMM's (coördinatenmeetmachines) en 3D-imaging systemen om dimensionale metrologieproblemen op te lossen.

De technologie van FARO biedt zeer nauwkeurige 3D-metingen, imaging en vergelijking van onderdelen en samengestelde structuren binnen de productie en de kwaliteitsborgingsprocessen. De systemen worden gebruikt voor het inspecteren van componenten en samenstellingen, productieplanning, het documenteren van grote volumes of het structureren in 3D, en nog veel meer.

Met de FARO 3D-meettechniek kunnen bedrijven efficiëntie maximaliseren en processen verbeteren.

FARO biedt een scala aan meetarmen voor tactiele en contactloze metingen, inclusief de FARO® Prime, FARO Edge®, FaroArm®, FaroArm® Fusion, Edge ScanArm®, Laser ScanArm®, FARO® Gage, FARO® Design ScanArm voor reverse engineering en CAD-gebaseerd ontwerp, FARO® Cobalt Array Imager, een metrology-grade contactloze scanner die miljoenen hoge resolutie 3D coördinatenmetingen vastlegt in enkele seconden. Het portfolio van FARO bevat ook de nieuwe FARO® TracerM, een 3D Laser Projectiesysteem voor efficiënte, nauwkeurige, lasergestuurde assemblage en productie, de nieuwe FARO® VectorRI Imaging Laser Radar, een groot-volume, contactloze 3D meetoplossing voor zowel handmatige en geautomatiseerde productieprocessen als de extreem nauwkeurige FARO® Laser Tracker voor korte tot lange meettoepassingen tot 80 meter.

FARO biedt tevens de FARO® Laser Scanner Focus 3D Series, FARO® Handheld Scanner Freestyle 3D en de FARO® Laser Trackers Vantage voor grote volumemetingen, de CAD-gebaseerde meet- en rapportagesoftware CAM2 Measure 10 en CAM2 SmartInspect, en de 3D documentatiesoftware SCENE, SCENECT, 3D App Center en SCENE Webshare Cloud.

  •   
  •   

Producten & Diensten