naar top
Menu
Logo Print

PLASMASNIJMACHINE BIEDT DE TROYER MECHANISATIE NIEUWE MOGELIJKHEDEN

Wouters Cutting & Welding levert MicroStep Mastercut 6001.25 P + CH 500

Metaalbewerkingsbedrijven krijgen van de klanten steeds meer eisen en moeten hun activiteiten steeds meer uitbreiden. De Troyer Mechanisatie uit Herzele ervaart hetzelfde. Net daarom kocht de Oost-Vlaamse firma een gloednieuwe MicroStep Mastercut 6001.25 P + 500 plasmasnijmachine bij Wouters Cutting & Welding. Zaakvoerder Edgard De Troyer klinkt alvast tevreden: “Met deze nieuwe machine kunnen we nu snijden tot een dikte van maar liefst 50 millimeter.”

foto 2
De MicroStep MasterCut 6001.25P + 500 beschikt over een HiFocus 161i plasmabron van Kjellberg

GOEDE REFERENTIES

“Ik was al een tijdje aan het kijken om een snijmachine aan te schaffen. Nadat ik wat onderzoek had gedaan naar snijmachines en eens geluisterd bij mijn collega’s kwam ik terecht bij de MicroStep MASTERCUT 6001.25P + 500, geleverd door Wouters Cutting & Welding”, vertelt Edgard De Troyer. “Ik hoorde goede dingen over de machine: een scheepvaartbedrijf dat ik ken en waar ik al werken voor gerealiseerd heb, werkt hier ook mee. Ik had dus een aantal goede referenties. De MicroStep leek mij dan ook de beste keuze.”

MICROSTEP MASTERCUT 6001.25 P + 500

Plasmabron

De Troyer Mechanisatie koos voor een HiFocus161i plasmabron van Kjellberg. “Dit is een High Definition plasmabron die over een maximaal uitgangsvermogen van 160 A beschikt. De reden dat we deze plasmabron wilden, was vooral omdat we ermee tot 50 mm dik kunnen snijden”, aldus De Troyer. “Ook de werking van de Kjellberg is anders dan andere plasmabronnen en vervulde meer van mijn wensen en eisen. Zo beschikt het onder meer over een doorsteekcapaciteit van 30 mm en is het zelfs mogelijk om fijne markeringen te maken met argongas aan een stroom van 5 tot 25 ampère.”

“Een ander voordeel van de machine is de zelfdragende structuur, los van de snijtafel. Er zijn zelfs maatregelen genomen om in de toekomst eventueel de machine uit te breiden. Dat geeft ons nog wat extra mogelijkheden.”

foto 3Voldoet aan verwachtingen

Edgard De Troyer kijkt alvast tevreden terug op zijn splinternieuwe aankoop. “Deze machine voldoet aan al mijn wensen en verwachtingen”, klinkt het. “Het is zeer indrukwekkend om te zien hoe mooi en vlot ze kan snijden in aluminium, staal en inox.

GOEDE SAMENWERKING

Edgard De Troyer is niet enkel tevreden over de machine, maar ook over de samenwerking met Wouters Cutting & Welding. “We hadden nog niet met hen samengewerkt, maar we zijn via een aanbeveling van een derde persoon bij hen terechtgekomen. Al van in het begin verliep de samenwerking heel goed. Zo wordt de service na de verkoop van de machine goed opgevolgd en zijn ze steeds bereikbaar. Het bedrijf denkt tevens mee aan wat het beste aansluit bij onze onderneming", besluit hij.

WOUTERS CUTTING & WELDING

WOUTERS CUTTING & WELDING

TER STRATENWEG 56
2520 OELEGEM
+3234759825
+3234759828
www.wcw.be