Dormer Pramet neemt Amerikaanse Wetmore Tool and Engineering over

Dormer Pramet CEO: “We zijn zeer tevreden”

Gereedschapsfabrikant Dormer Pramet heeft het Amerikaanse Wetmore Tool and Engineering overgekocht. Wetmore Tool and Engineering, gevestigd in Californië, is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het leveren van HSS- en volhardmetalen snijgereedschappen voor boortoepassingen voor rompbekleding.
Door de overname versterkt Dormer Pramet zijn positie en vergroot het productaanbod in de luchtvaartindustrie in markten zoals de VS, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Stefan Steenstrup, CEO van Dormer Pramet, is tevreden: “Ik ben heel blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. We heten ze van harte welkom bij de Dormer Pramet familie. Hun specialisatie, in combinatie met een proactieve benadering van de klantenservice, maakten van Wetmore een uitstekende kandidaat, zowel op strategisch vlak als op gebied van bedrijfscultuur. Wat ons betreft kunnen beide bedrijven op dezelfde voet doorgaan. Ondertussen groeien we door en breiden we onze aanwezigheid uit in de luchtvaartindustrie. Dit biedt ons een aanzienlijke wereldwijde merkherkenning."
Jerome David, de CEO van Wetmore Tool and Engineering, behoudt zijn post en heeft als lid van het senior-managementteam van Dormer Pramet een belangrijke toezichthoudende rol bij de transitie. Door de overname wordt het merk Wetmore een onderdeel van het productmerk van Dormer Pramet, net als de huidige assortimenten Dormer, Pramet, Precision Twist Drill en Union Butterfield.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.