CNC Simulator voor programmeerscholing

Virtueel CNC-draaien en -frezen

Het CNC Instructie Buro heeft de CNC Simulator Pro geïntroduceerd. Deze software is gedoeld op VMBO/MBO techniekopleidingen. Hiermee kan op een toegankelijke manier, kennis worden gemaakt met de toepassingen van CNC-machines. Er is veel energie gestoken in de upgrade versie voor de FANUC configuratie, om nieuwe 3D Virtuele Machine Simulaties te realiseren voor CNC-draaien en CNC-frezen. Dit sluit geheel aan bij de Nederlandse werksituatie en de instructieboeken met praktijkoefeningen.
Maar er zijn nog meer functies beschikbaar, die de nieuwsgierigheid kunnen prikkelen. De E-learning module is zeker heel handig om als docent en student te benutten. De SimCam module vormt een uitdaging om de mogelijkheden van CAD/CAM te ontdekken. Er is een 3D freesfunctie voorhanden, er kunnen tandwielsets worden berekend en gefreesd en meer handige tools en plugins. In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op o.a. bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D print-machines en zelfs een 5-assige robot om deze te visualiseren.
Ook de besturing van een virtuele Drone is als fun toepassing beschikbaar in het scholingsprogramma. Het CNC Instructie Buro heeft diverse CNC simulatie programma's getest die op het World Wide Web worden aangeboden. Daarbij zijn "Down the rabbit hole", net zo lang toepassingen onderzocht en is met de leveranciers kennis gemaakt en response gemeten, om tot oordeel te komen dat de FANUC CNC Simulator Pro als uitkomst, het best werkbare product is voor het beoogde doel. De ontwikkelaar van de CNC Simulator heeft al jaren een goede naam in de markt.
Met het aanbieden van dit pakket wil het bureau een bijdrage leveren in het kader van "Sterk Techniekonderwijs". Ook de verantwoordelijkheid, om iets door te geven van de industrie ervaring met CNC opleidingen, ligt hieraan ten grondslag.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.