Pro4CNC start CAD-CAM training in de cloud

Autodesk Fusion 360 CAE-CAD-CAM als basis voor nieuw online leerplatform

Opleider Pro4CNC helpt MKB-bedrijven met een minimale investering te starten of over te stappen naar de modernste vorm van CAD-CAM programmeren. Nu toeleveranciers steeds meer geconfronteerd worden met Model Based Definition (MBD) en Product Manufacturing Information (PMI), is er behoefte aan passende programmeersoftware en bijbehorende opleiding.
Wereldleider Autodesk kwam zes jaar geleden met Fusion 360, de eerste 3D CAD, CAM en CAE software in haar soort, waarin bedrijven in de cloud werken van concept tot en met het eindproduct. De prijsstelling en de mogelijkheden binnen Fusion 360 zijn uniek. Om bedrijven te laten overstappen kunnen bijvoorbeeld bestaande tool databases uit andere CAM-systemen worden geconverteerd en zijn postprocessoren gratis beschikbaar via internet.
Om het vakpersoneel ook op een moderne manier op te leiden, is er door Pro4CNC een online leerplatform opgebouwd rondom CAD-CAM programmeren met Autodesk Fusion 360. De cursisten kunnen een jaar lang gebruik maken van de Nederlandstalige video-opleidingen en eventueel in combinatie incompany- en/of online klassikale trainingen zichzelf in hun eigen tempo bekwamen in het programmeren van lasersnijders, CNC-freesbanken, CNC-draaibanken en 3D-printers. Door deze gefaseerde manier van opleiden kunnen bedrijven dit beter inpassen in hun productie omdat de medewerkers niet allemaal tegelijk in training zijn. Een traditionele opleiding waar de programmeurs in spe dagen achter elkaar in de schoolbanken zitten, heeft dit voordeel niet. De opleidingskosten blijven daardoor laag. Veel MKB-bedrijven zijn lid van de Metaalunie en hebben zodoende de mogelijkheid via een PTT, Persoonlijke Trainingstoelage, subsidie te krijgen op deze E-learning-mogelijkheden.
Meer informatie vindt u op de website van Pro4CNC.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

PRO4CNC

BK TEGELEN

steylerstraat 18
5931 bk tegelen
0031/773.268.912
-
Meer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.