HKS Dreh-Antriebe investeert in hoogrenderende tandwielsnijprocessen

Levensduur gereedschappen nam met ongeveer 30% toe

Draaiaandrijvingen worden toegepast wanneer een object moet worden gedraaid of gezwenkt. Dit is nodig bij de productie van o.a. voertuigen, schepen, machines en energiecentrales. Het brede toepassingsgebied definieert de uitdagende taken waarmee HKS Dreh-Antriebe GmbH als producent van deze technologie wordt geconfronteerd.
Het bedrijf gebruikt verticale hobbing machines van EMAG Richardon om speciale externe tandwielen te maken op de centrale zuiger van de draaiaandrijving: Twee daarvan worden geïnstalleerd op de HKS locatie in het Duitse Hessen, en een nieuwe R 300 unit in de Neukirch fabriek in de regio Saksen. De machines hebben een veeleisend pakket waaraan moet worden voldaan. Vanwege de verscheidenheid aan producten moet de machine regelmatig worden omgebouwd en toch een goede tandwielkwaliteit kunnen leveren.
"Voor ons is het altijd een kwestie van het ontwikkelen van nauwkeurige aandrijvingen, het duurzaam kunnen weerstaan van de hoogste belasting en efficiënt werken", zegt Mario Vogt, bedrijfsleider van de HKS-fabriek in Neukirch. "Daarom ontwikkelen wij voor veel klanten individuele oplossingen en exploiteren wij onze drie productielocaties in Duitsland met een hoge mate van verticale integratie."
De typische toepassingsgebieden van HKS-motors in de industrie en techniek vragen om betrouwbaarheid. Daarom worden alleen stabiele en nauwkeurige tandwielen geproduceerd. Op de productielocatie in Hessen worden twee Richardon hobbing-machines gebruikt. De betrouwbaarheid en efficiëntie van deze machines zouden nu de Neukirch-vestiging beïnvloeden.
"We hebben veel ervaring met deze technologie en wilden duidelijk dezelfde efficiëntie en flexibiliteit op onze Neukirch-vestiging realiseren - zonder enige verandering in de machinebouw. EMAG kon dit garanderen. De machine stelt ons in staat om in een vergelijkbaar tijdsbestek aanzienlijk grotere eenheidsvolumes te produceren. Dit is een belangrijke factor voor ons succes", besluit Vogt.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

EMAG

SALACH

austrasse 24
73084 salach
0049/716.217.981
0049/716.217.179
Meer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.