naar top
Menu
Logo Print

4D CAM RICHT ZIJN PIJLEN OP NEDERLAND

Softwarebedrijf 4D CAM gaat samenwerken met BUN-engineering om hun GibbsCAM-programma te implementeren. GibbsCAM is een programmeersysteem voor alle soorten CNC-machines, maar staat al heel ver op het gebied van langdraaien.

Voorbeeld GibbsCam
GibbsCAM is zeer gebruiksvriendelijk; het is overzichtelijk en gemakkelijk aan te leren. Het programma staat ver op het gebied van langdraaien

ENTHOUSIASME NA DEMO

Het Belgische bedrijf 4D CAM is gestart met de verkoop en ondersteuning van GibbsCAM in Nederland. De firma contacteerde hiervoor vorig jaar BUN engineering op de Metavakbeurs. Service manager Ron Van Els was na een demo enthousiast om de software aan te bevelen aan zijn klanten: “Het grote voordeel van GibbsCAM zit in de eenvoud. Het is overzichtelijk, gemakkelijk te gebruiken en kan snel worden aangeleerd. Dat was dan ook de reden dat we voor deze samenwerking hebben gekozen. Momenteel zitten we in de opstartfase. Het is de bedoeling dat GibbsCAM op lange termijn bij ons voor allerlei toepassingen wordt uitgerold.”

EENVOUDIGE INTERFACE

Maikel Van Els, de zoon van Ron, is zelfstandige en Rons referentie als het komt op software. Als ‘associate reseller’ van 4D CAM is ook hij overtuigd van de kwaliteiten van GibbsCAM. “Ik ben toevallig bij deze sofware gekomen toen ik problemen had voor de productie van muziek-instrumenten op een Citizen-machine. Door de complexiteit van de onderdelen lukte het programmeren niet en zochten we een ander CAM-pakket. Zo zijn we bij GibbsCAM terecht gekomen.”

Dat bleek een schot in de roos. “Al van bij de eerste demo was ik verkocht. Het was heel erg simpel om de software te begrijpen. Gibbs-CAM is volledig ingesteld voor iemand die een product met de hand zou programmeren aan de machine. De interface is aangepast aan de stappen die machineoperators uitvoeren om een product te maken. Je kan net zo goed aan de machine staan als achter de computer zitten. Dat is een grote kracht, vooral bij multitaskingmachines.”

4D CAM

4D CAM

BEEKVELDSTRAAT 67/bus 1
9300 AALST
+3253804503
+3214226235
www.4dcam.be