Traditionele metaalbewerkingsmachines nog lang niet rijp voor de schroothoop

EMO Hannover toont hoe slimme technologieën voldoen aan eisen van elektromobiliteit

Traditionele metaalbewerkingsmachines, uitgerust met slimme technologieën, zullen ook op EMO Hannover een prominente rol spelen.
Het belang van elektrificatie in de aandrijfketen werd vorig jaar onder de loep genomen in een studie van de VDMA, de Duitse Vereniging van de machinebouwindustrie. Die studie, ‘Transformatie van aandrijflijnen’, is geschreven door het bedrijf FEV Consulting, dat gespecialiseerd is in de automobiel- en luchtvaartindustrie.
FEV voorspelt dat de toenemende dynamiek in de elektrificatie van voertuigen en in de aandrijftechniek zal leiden tot radicale veranderingen in de gehele Duitse automobielindustrie en in belangrijke delen van de machinebouwsector. Bovendien zullen de onderzoeksgemeenschap en sectoroverschrijdende netwerken een cruciale rol spelen.
Hoewel FEV verwacht dat tegen 2030 de verkoop van verbrandingsmotoren voor personenauto's met tien procent zullen dalen in Europa, de VS en China in vergelijking met 2016, zullen er grote activiteiten blijven bestaan voor de fabrikanten van onderdelen en voor de producenten van machines en aandrijflijnen.
Volgens VDMA-voorzitter Carl Martin Welcker zorgt de mobiliteitstransformatie voor meer mogelijkheden voor het creëren van toegevoegde waarde in de machinebouwsector. “Voor ons kan de transformatie van aandrijflijnen een bron van groei zijn. Er is nog tijd voor bedrijven om bedrijfsmodellen en technologieën op de juiste manier aan te passen. Tegelijkertijd toont de studie aan dat hybridisatie en elektrificatie een brede acceptatie op de markt zullen krijgen."
"Tegenwoordig is er al een stijgende vraag naar productietechnologieën met betrekking tot elektromobiliteit. Daarom moet het transformatieproces nu door de betrokken partijen worden aangepakt", besluit hij.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.