Online magazines

10 januari 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

 
TRENDS BIJ SLIJPEN EN 3D METAALPRINTEN
De digitalisering heeft al greep op de technologie van het slijpen gekregen, doordat het programmeren eenvoudiger wordt. De komende jaren zal dit ook een steeds grotere rol krijgen waar het gaat over het slijpproces zelf. En ook bij additive manufacturing vallen er enkele trends te noteren.

Matthias Robbe
Bladmanager
Procesbeheersing en digitalisering: dat zijn de twee sleutelwoorden in de verdere ontwikkeling van slijptechnologie. Big data krijgen dus vat op de slijpmachines om verder te komen dan de laatste micrometers. Of gaat de laser nog een rol spelen?
Wouters Cutting & Welding lanceerde een tijdje terug de MSE SmartFL fiberlasersnijmachine met automatisch wisseltafelsysteem van MicroStep Europa. Die heeft een massief frame en een zeer dynamisch machineportaal die garant staan voor nauwkeurige snijresultaten, hoge snelheden en duurzaamheid.
De additive manufacturing industrie is altijd optimistisch geweest over de groei. Toch was 2020 een minder goed jaar voor de sector, maar dat werd in 2021 goedgemaakt. Waar staat de AM-industrie nu? Welke zijn de trends in 3D metaalprinten? En breekt de technologie in 2022 door dankzij nieuwe, goedkopere technieken?
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.